Ананас – це екзотичний для нашої країни фрукт. До того ж він вважається одним з найвідоміших і найсмачніших фруктів на планеті.
Пращуром культурних сортів є дикий вид ананаса, який походить з Бразилії та Парагваю. Домашнім ананас став у Гвіані і за тисячу років поширився на всю планету. На мові гуарані ананас перекладається як “відмінний фрукт”.
Ананас дуже корисний для організму. Він попереджає інфаркти та інсульти, бореться з простудними захворюваннями, сприяє схудненню та ще багато чого іншого. Між тим підвищена кислотність може дратувати слизову оболонку кишечника та шлунку.
Як же вибрати смачний і стиглий фрукт?
Аромат. Зрілий ананас має приємний солодкуватий аромат.
Колір. Стиглий фрукт має жовтий відтінок. Якщо присутні зелені ділянки, це означає, що його можна купувати, але фрукт повинен трохи полежати – дозріти. Ні в якому разі не купуйте ананас з червоною шкіркою, ушкодженнями та тріщинами.
Форма. Ананас повинен мати заокруглену форму, з вираженим рельєфом.
Дотик. При стисканні фрукту він повинен бути пружним. Зверніть увагу на вагу – чим важчий, тим стигліший.
Як же зберігати ананас?
Якщо ананас вже порізаний, то термін зберігання його дуже короткий – декілька днів, і це в холодильнику. В замороженому стані ананас зберігається до 6 місяців. Якщо ананас не розрізаний, то може зберігатися не більше тижня.
Крім того, що ананас можна скуштувати просто так, з ним можна приготувати смачний і простий салат.
Рецепт.
Інгредієнти.
Консервований ананас – 150 гр,
Куряче філе – 150 гр,
Сир – 100 гр,
Консервована кукурудза – 100 гр,
йогурт домашній – 80 гр,
Карі – 1 ч.л,
Перець і сіль за смаком.
Відварити філе і порізати шматочками. Ананас і сир нарізаємо кубиками. Змішуємо кукурудзу, йогурт, карі, перець і сіль. Змішуємо всі інгредієнти і прикрашаємо за бажанням. Ще, хто бажає, можна додати трохи пекінської капусти. Смачного.
Можливо вас зацікавить рецепт смачного супу солянка https://coolmama.com.ua/sup-solyanka/