Технічний прогрес вже давно впливає на різні сфери нашого життя. Ось і на кухні з’явився зручний помічник, який майже всю роботу по приготуванню виконує за вас. Мова йде про мультиварку.
Розібратися в роботі цього приладу неважко. Все зроблено з максимальною зручністю для користувачів. Трохи зусиль – і насолоджуйтесь смачною і корисною їжею. Каші, супи, різноманітні дієтичні страви, м’ясо і ще багато чого – для мультиварки не має проблем.
Ось вам три цікавих рецепта, які можна приготувати в мультиварці і здивувати свою родину.
Борщ з чорносливом.
Інгредієнти.
Телятина – 500 гр,
картопля – 2-3 шт,
капуста – 200 гр,
вода – 2л,
морква – 1 шт,
цибуля – 1 шт,
буряк – 1 шт,
чорнослив – 4-5 шт,
часник – 6 зубчиків,
томатна паста – 1 ст. л.,
олія – 3 ст. л.,
цукор – 1.5 ч.л.,
оцет – 3 ст.л.,
сіль і перець за смаком,
лист лавровий – 1 шт.
Натерти моркву і буряк на терці, порізати цибулю, м’ясо, картоплю і капусту, вичавити часник. Запарити чорнослив.
Додати в мультиварку олію, цибулю, моркву, м’ясо, буряк, томатну пасту, оцет, цукор, сіль і перець, перемішати все і поставити режим “Смаження” на 10 хв.
Додати капусту і картоплю, залити водою до позначки МАХ і виставити режим “Суп” на 15 хв.
Після цього додати часник, чорнослив і лавровий лист.
Кабачкова ікра.
Інгредієнти.
Кабачки – 1 кг,
морква – 4 шт,
цибуля – 4 шт,
часник – 4 зубця,
помідори – 3 шт,
вода – 250 мл, олія,
сіль і перець.
Кабачки почистити від шкірки і насіння, порізати кубиками, дрібно нарізати моркву і цибулю.
Додайте олію в мультиварку, додати кабачки, моркву і цибулю, воду і спеції і виставити режим “Тушіння” на 10 хв.
Далі додати нарізані помідори і підсолити за смаком. Виставити режим “Смаження” на 5 хв.
Після приготування додати часник, зелень і перемішати.
Запіканка з кольоровою капустою, сиром і карі.
Інгредієнти.
Кольорова капуста – 500 гр,
сир моцарелла – 250 гр,
вино біле сухе – 100 мл,
карі – 1/4 ложки,
олія оливкова – 1 ст.л.,
сіль і перець за смаком.
Кольорову капусту розібрати на частини. Додати в ємність мультиварки всі інгредієнти і половину натертого сиру, перемішати.
Готувати на режимі “Випічка” 40 хв.
Після готування посипати рештою сиру.