На Новий Рік особливо приємно смачно і гарно оздобити святковий стіл. Разом з традиційними стравами час спробувати і щось новеньке і здивувати родину. Пропонуємо вам декілька страв, які урізноманітнять ваше святкове меню. Отож…
В наступний рік Білого Металевого Бика неодмінно на столі повинні бути овочі, зелень, гриби та фрукти.
Тож завжди актуальні на столі будуть різні овочеві тарілки, прикрашені зеленню. Зробіть також сирну нарізку, аби подякувати символу року, що минає – щуру, за все хороше, що сталося.
З м’ясних страв можна приготувати буженину, битки, тушковане м’ясо з грибами та чорносливом, куряче м’ясо, кролик. Нагадаємо, що в рік Бика на столі не може бути яловичини та телятини.
Ось вам рецепт смачної соковитої і ніжної курочки.
Інгредієнти:
1,5-1,7 кг курки;
1/2 Лимона;
400 мл готового курячого бульйону;
100 мл білого сухого вина;
30-50 г розм’якшеного вершкового масла;
1 головка часнику;
2 гілочки розмарину;
1-2 лаврових листка;
сіль, перець.
Готуємо соус з курячого бульйону, вина, масла і спецій. Додаємо до нього сіль та перець за смаком і маринуємо декілька годин. Разом з соусом запікаємо курку в духовці.
Ось ще цікавий рецепт фаршированих яєць в сирному соусі.
Інредієнти:
8 великих яєць,
150 гр тертого сиру,
150 гр шинки,
600 мл молока,
2 ст.л сливового масла,
2 ст.л борошна,
за смаком сіль та перець.
Зваріть яйця, видаліть шкарлупу і розрізати навпіл. Обсмажте борошно з маслом, додайте молоко і перемішайте до однорідної маси. Варіть все 4 хв. Після цього додайте тертий сир, сіль та спеції. Дрібно поріжте шинку, змішайте з вареними жовтками і 2 ст. л. соусу. Отриманою масою фаршируйте яйця. Потім викладіть фаршировані яйця в глибоку форму для запікання і залийте сирним соусом. Все запікайте в духовці при 180 градусах 15 хв.
Рибні страви також повинні бути на вашому столі. Смачна, соковита рибка, получається так:
Інгредієнти:
500 гр стейків риби,
100 мл червоного вина,
30 г крохмалю,
суміш спецій для риби або окремо коріандр, кмин, гвоздика, перець – за смаком,
оливкове масло,
сіль.
Готуємо соус з вина, крохмалю, солі, спецій та перцю. Укладаємо в рукав для запікання рибу і заливаємо соусом. Випікати в духовці при 180 градусах.
Салат, крім традиційних шуби та олів’є, можна зробити такий.
Теплий салат з куркою.
Інгредієнти:
зелень ( салат, цибуля, петрушка)
помідори черрі,
філе курки,
огірок свіжий,
картопля фрі,
кунжут,
оливки, маслини, соус теріяки за смаком.
Філе нарізати дрібно і обсмажити в олії, додати кунжут. Огірки нарізати соломкою, помідори навпіл. На блюдо викласти зелень, на зелень огірки, потім картоплю фрі, потім курку, маслини. Зверху викласти помідори і полити соусом теріяки.
До гарніру можна подати смажену, або печену картоплю, або картоплю пюре. Обов’язково додайте до картоплі часничку.
На десерт спробуйте торт без випічки з лаймом.
Інгредієнти:
200 г пісочного печива,
100 г вершкового масла,
500 г жирної сметани,
150 г вершкового сиру або жирного сиру,
120 г цукру,
10 г желатину,
1 лайм,
зелене желе.
Подрібнене печиво змішайте з топленим маслом і утрамбуйте в форму. Поставте на пів години в холодильник. Сік з лайма змішати з сметаною, сиром, цукром і добре збити. Додайте желатин і виляйте зверху печива. Відправте форму знову в холодильник на 2 години. Розведіть желе і виляйте зверху білого прошарка і тримайте торт ще 5 годин в холодильнику. Прикрасьте торт дольками лайма і листочками м’яти.