На дворі вже осінь і отримання організмом вітамінів стає все складнішим. А ми нагадаємо вам про квашену капусту. В ній так багато мікроелементів і вітамінів. Недаремно моряки квасили капусту, відправляючись в рейд. Нічого кращого від цинги не було.
Хто не ліниться і не купує квашену капусту в магазині пропонуємо надзвичайно простий, швидкий і смачний рецепт приготування капусти.
На один качан капусти – біля 2 кг, беремо 3 великі морквини, насіння кмину і фенхелю, можна і без них, 120 мл яблучного або винного оцту, 1 ст. л. цукру і 2 ст.л. солі. Можна ще додати декілька горошин чорного перцю.
Спосіб приготування простий. Готуємо розсіл, розрахунок на 1 літр води, яку кип’ятимо і додаємо сіль, цукор, прянощі і оцет. Заливаємо теплим розсолом насічену капусту , перемішану з натертою морквою так, щоб він покривав її. При необхідності утрамбуйте капусту. Протикаємо китайськими паличками до дна, для кращого розподілу розсолу і виходу зайвого повітря. Закриваємо банку кришками і ставимо в прохолодне місто. Стоїть 24 години і можна їсти. Смачного.