15 квітня Ізраїль святкує свій день незалежності. Це головне державне свято в країні і єдиний офіційний неробочий день. Пропонуємо приготовити традиційну страву ізраїльської кухні – форшмак. Часу на приготування піде лише 15 хвилин.
Отож перша згадка про проголошення держави Ізраїль була зроблена 14 травня 1948 року. Цікаво, що День незалежності святкується 5 іяра за єврейським календарем. А у зв’язку з тим, що дати в ньому змінюються відповідно до заходу сонця, то й день незалежності Ізраїлю відмічають кожного року в різні дні. Також День незалежності ніколи не випадає на п’ятницю, суботу і неділю.
Тож єврейська кухня відрізняється багатством традицій. Багато віків на неї впливали релігійні обмеження. До того ж вона поділяється на ашкеназську – кухня євреїв, які мешкали в Європі і відрізнялася скромністю і сефардську – кухня євреїв, які мешкали на Ближньому Сході, Іспанії і країнах Середземномор’я і в ній використовувались дорогі продукти і делікатеси.
Варто додати, що єврейська і ізраїльська кухні не одне те саме. І знаменитий форшмак відноситься саме до єврейської кухні.
Отже форшмак по праву вважається справжнім шедевром гастрономії. Кожен поважаючий себе ресторан повинен мати у себе в меню цю страву. А ми приготуємо його в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- оселедець 500 гр;
- яйця 3 шт;
- білий хліб 3 шматка;
- зелені яблука 1.5 шт;
- цибуля 0.5 шт;
- петрушка і сіль за смаком.
Зауважимо, що для форшмаку краще солити оселедець самому. Так вона буде дійсно за вашим смаком.
Приготування.
Відрізані шматки хліба покласти в миску і залити питною водою, щоб вода повністю покривала хліб.
Почистити і крупно нарізати цибулю і яблуко. Пам’ятайте – чим довше будете зберігати форшмак, тим сильнішим буде запах цибулі.
Пропустіть через м’ясорубку філе оселедця, зварені в круту яйця, цибулю, яблука і віджатий хліб. Якщо хочете, щоб паштет був ніжнішим вибирайте дрібнішу решітку м’ясорубки.
Якщо зберіглася олія після оселедця, можна додати трохи для однорідності маси. В кінці додати петрушку і сіль за смаком. Подається форшмак з житнім підсмаженим хлібом.
Познайомитися з ще одним рецептом приготування форшмаку можна подивившись відео
А рецепт приготування дуже ніжного кексу на згущеному молоці можна подивитися тут https://coolmama.com.ua/duzhe-nizhnyj-keks-na-zgushhenomu-moloczi/