Осінь щедра на дари овочів і фруктів. З багатьох можна приготувати безліч страв, але ми хочемо зупинитися на гарбузі. Гарбуз дуже корисний і, при цьому ще й смачний. Можна готувати як звичайні страви, так і десерти. Деякі з недовірою ставляться до десертів з овочів, але солодкий пиріг з гарбуза получається ароматним і ніжним.
Представляємо вам традиційний американський пиріг з гарбуза. Його готували восени і взимку, особливо цей пиріг був популярний на Хелловін.
Складові: гарбуз – 400 г, яйце – 3 шт., цукор – 200 г, борошно – 350 г, розпушувач – 0.5 ч. л., горіхи – 2 ст. л, вершкове масло – 2 ст. л.
Чистимо гарбуз і нарізаємо невеличкими шматочками. Збиваємо їх блендером до однорідної маси. Додаємо яйця і цукор, продовжуючи збивати. Додаємо борошно і замішуємо тісто. Горіхи подрібнюємо і разом з розпушувачем додаємо до тіста, потім ретельно вимішуємо.
Тісто викладаємо в форму для випікання, попередньо змазавши останню вершковим маслом. Випікаємо пиріг в духовці 50 хв. при температурі 180 ° C.
Пиріг виходить смачний, корисний і поживний. Нам сподобався. А як ви готуєте гарбуз?